Hoppa till innehåll

Behandlingar

På Falu Massage & Hälsa vet vi att hela kroppen hör ihop. Vi erbjuder en rad olika behandlingar och skräddarsyr din bokade behandlingstid för dig och din kropp.

Pris:

30 minuter – från 600 kr
45 minuter – från 700 kr
60 minuter – från 800 kr
75 minuter – från 950 kr
90 minuter – från 1100 kr

Klassisk svensk massage 

Har du problem med smärta och stelhet i kroppen eller önskar du bara en stunds avkoppling? En klassisk svensk massage är en avslappnande men ofta djupgående behandling där man knådar musklerna för att mjuka upp muskelspänningar. Massagen gör att kroppens må-bra hormon oxytocin frisätts vilket gör att vi känner oss lugna och avslappnade.  Kan med fördel kombineras ihop med triggerpunktsbehandling.

Lymfmassage

Känner du dig svullen, har smärta och trötthetssymptom? Då kan lymfmassage hjälpa dig! Lymfmassage är en behandling där man arbetar med lätta tryck och fösningar i lymfflödets riktning vilket stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen främst via “sopstationerna” i nyckelbensgroparna. Resultatet är ofta en minskning av både värk och svullnad i kroppen. Visste du att lymfsystemet även kallas vårt lugn och ro system? Behandlingen fungerar därför på de flesta och skapar ofta en avslappnad och frigörande känsla hos dig som kund. Med bindvävsgrepp och mjuka drag av koppor lossar vi på tät bindväv och löser upp fibroser och ärr om det finns.

Gravidmassage

Anpassad behandling för dig som är gravid eller precis varit gravid (post partum 3 månander). Du ligger bekvämt på en gravidkudde där både mage och bäcken/höft får slappna av. Massagen kan vara både avslappnande eller behandlande utifrån behov och besvär. Här kan ex gravidischias, bäckensmärta, spända axlar, svullnad mm behandlas. Väldigt välgörande för både den blivande mamman och bebis i magen.

Bambumassage

En djupgående massage för dig som behöver hjälp att mjuka upp kroppen. Med hjälp av bambupinnar verkar massagen djupt ner i muskulaturen och får loss både stelhet och spänningar.
Massagen är lugn och rytmisk, vilket får dig väldigt avslappnad. Musklerna behandlas både i punkt och strykande rörelse.Behandlingen är både cirkulationsökande, utrensande och uppstramande.

Himalaya Saltsten Massage

Massage med en saltsten förbättrar cirkulationen av hud, muskler och bindväv. Den har en avslappnande och detoxande effekt, renar huden och gör den mjuk. Detta pga den exfolierande effekten. Himalaya salt innehåller mer än 84 mineraler och spårämnen som natrium, kalcium, magnesium, kalium, koppar och järn till fördel för både kropp och hud. I behandlingen används en speciell olja samt body serum för punktbehandling på stuss, mage, lår samt överarmar.

Käkledsbehandling

Visste du att symtom som huvudvärk, migrän, tinnitus, tandgnissling, spänd nacke och skuldror kan vara orsakade av spända käkar? Även en spänd käke kan påverka höfterna och tvärtom. Vid en käkledsbehandling behandlar vi käkleden och masserar käkens muskulatur på både insidan och utsidan av munnen. Vi masserar även nacke, hals, skuldror och skalp. Käkledsbehandling kan med fördel kombineras med andra behandlingar.

Manuellterapi 

Manuell terapi kan liknas med naprapati där muskelproblem och kotlåsningar behandlas i hela kroppen. Problem som kan behandlas är tex nackbesvär, ryggbesvär, axelproblem och lår- och höftbesvär. Grundläggande i den manuella terapin är sambandet mellan muskler, leder och nervsystem. 

Visste du att “knäpp” och “knak” vid justering av en led/kota är luftbubblor i ledvätskan som spricker då det uppstår en tryckförändring? Det kan låta lite obehagligt när det knäpper men är inget farligt.

Koppning

Koppningstekniken kanske ger intrycket av att vara modernt men är faktiskt en gammal traditionell läkekonst. Med hjälp av koppning skapar man ett undertryck i huden vilket ger en djup effekt med ökad blodcirkulationen och bidrar till att kroppen slappnar av. Genom koppning släpper kroppen av sig slaggprodukter och kan därför hjälpa mot både muskelbesvär och ledvärk. Det finns olika varianter av koppor, från mjuka silikonkoppor som dras lätt på huden till hårdare plast som sätts fast med vaccum på utvalda ställen på kroppen. Kan med fördel kombineras med massage.

MB Gua Sha technique ® behandling

MB Gua Sha technique ® är en otroligt effektiv behandling. I denna behandling används ett verktyg som skrapar på hud och muskler som har sämre cirkulation och därmed skapar smärta och stelhet. Effekten blir att blodcirkulationen stimuleras och syresättningen i musklerna ökar. Det här är en mer riktad behandling där det ofta är en bra idé att planera in 3-5 behandlingar för att få ett ultimat resultat.

Anpassning fotinlägg – Formthotics

Har du problem med smärta i fötter, hälar, underben, knä, höft och rygg? Formthotics är ett individuellt anpassat fotinlägg som hjälper dig med stöd för fötterna samt både förebygger och reducerar smärta i höfter, knä, fötter och hälsena. Fotinlägget passar de flesta typer av skor och vi hjälper dig ta fram ett inlägg som passar just dina fötter. Ta med dig ett par skor du vill ha till fotinlägget, du får med dig dem hem direkt. 

Friskvårdsbidrag

Har du rätt till friskvårdsbidrag på din arbetsplats? Se till att nyttja den genom att boka tid hos oss. Vi hjälper dig ta fram ett underlag som du kan lämna till din arbetsgivare. Friskvårdsbidraget kan också nyttjas genom att boka ett klippkort hos oss. Vi är även anslutna till friskvårdsportalen Epassi. Tänk på att checka med din arbetsgivare om personnummer behövs som referens. Massagebehandling som är köpt med friskvårdsbidrag är personligt och gäller på behandlingar, inte fotinlägg. Friskvård som inhandlas efter 1 juli är oavsett inköpsdatum giltigt tom 30 juni nästkommande år.

Avbokningsregler

Vi har generösa avbokningsregler där vi önskar att du kontaktar oss senast 4 timmar innan tidsbokning om du får förhinder och behöver avboka. 

Avbokning med kortare varsel debiteras halva summan om inte annan uppgörelse sker med behandlaren. Bokad tid som inte avbokas alls kommer att debiteras med hela summan.